Fietstocht over de Veluwe

Geniet samen van een ontspannen fietstocht over de Veluwe. Laat je verrassen door de enorme diversiteit.

De fietsknooppunten

De fietsknooppunten brengen je natuurlijk door de bossen maar ook langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen en zo ontdek je de grootse natuur van misschien wel het mooiste fietsgebied van Nederland. De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland en kent het een enorme variatie aan natuur en landschappen. In dit gebied liggen twee Nationale Parken, de Hoge Veluwe en de Veluwezoom, beide beroemd om hun natuurschoon.

Leuke dorpjes

De dorpjes aan de rand van de Veluwe zijn ook een bezoekje waard, je kunt de IJssel nog over met één van de pontjes om naar Hanzestad Doesburg of het kleinste stadje van Nederland Bronkhorst te fietsen. Of fiets een route met het thema Gelders Arcadië, de landgoederenzone door de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal en Wageningen. Met bijvoorbeeld Kasteel Middachten, Kasteel Rosendael en Biljoen.

Highlights

Enkele highlights van de Veluwezoom: Emmapiramide, Wildobservatiepunten De Elsberg en Herikhuizen, Zweefvliegcentrum Terlet, de pontjes, Posbank, Paarse Heide in augustus, bezoekerscentrum Veluwezoom, de kans om wilde Zwijnen, Herten, Reeën, Schotse Hooglanders, IJslanders of nog veel meer wilde dieren te treffen.

De verhuur

Fietshuur, voor elk wat wils: We hebben verschillende huurfietsen, met en zonder trapondersteuning: comfortabele versnellingsfietsenmoderne elektrische fietsen en (kinder)mountainbikes. Er zijn ook kinderzitjes voor achterop de fiets (vanaf circa 2 jaar).

Wil je een fiets huren? Graag vooraf reserveren

Je start vanaf Veluwe Actief  Arnhem gelegen aan de rand van de Veluwezoom. En nabij de Hoge Veluwe.

Prijs € 12,- per fiets. € 25,- per ebike.
Aantal personen Vanaf 1 persoon
Tijdsduur --
Optioneel enthousiaste gids € 175,- (1 gids per 15 personen)

Meer mogelijkheden

  • Combineer met deze activiteit teambuilding en het kennismaken van de omgeving.