De gids

Mountainbiken over de Veluwe met gids.

De MTB gids neemt je mee voor een fraaie, veilige tocht over de mountainbikeroute naar de mooiste plekjes. Vanuit de fietsverhuur  in Arnhem ben je zo op de mooiste mountainbikeroute van Nederland! De Veluwezoomroute is een gevarieerde route met vlakke stukken om even “in te komen”, maar ook ruigere stukken, zoals een singletrack met diepe kuilen dwars door een veld varens. Verschillende maten moutainbikes te huur, evenals elektrische mountainbikes

Het gebied

Het gebied is voor Nederlandse begrippen erg heuvelachtig. De beklimmingen en afdalingen in deze route variëren sterk. Soms gaat het zeer geleidelijk omlaag of omhoog, soms zeer steil, soms bochtig en dan weer kaarsrecht. Ook zijn er grote gedeeltes dwars over de heide om vervolgens weer in het bos te verdwijnen. Al met al is het een pittige route, met veel klimmetjes, scherpe bochten, maar ook lange vlakke stukken.

Let op

  • We passen het niveau aan de deelnemers uit de groep.
  • Je kunt ook je eigen mountainbike mee nemen.
  • Naast onze 29′-inch mountainbikes kunnen we een aantal deelnemers van de groep ook voorzien van een elektrische mountainbike. Wissel gedurende de tocht eens van fiets.
Prijs € 200 + verhuur materiaal per gids voor 10 personen. Bij meer dan 10 personen geldt extra gids + verhuur materiaal.
Aantal personen Vanaf 10 personen
Startlocatie VeluweActief-Arnhem
Tijdsduur 2 uur - of anders in overleg