Wie zijn wij?

VeluweActief- Arnhem maakt net als VeluweActief- Eerbeek, VeluweActief-Posbank en NijmegenActief onderdeel uit van Veluwe Actief BV.  Al 30 jaar actief als organisatiebureau op de Veluwe (voorheen bekend met Sportieve Evenementen Peter Oversteegen).
In 2021 zijn we gestart met Veluwe Actief Arnhem om de toerist naast het geven van informatie te voorzien van de leukste vervoersmiddelen  om de omgeving te verkennen.

Over ons
Over ons

Welkom aan de rand van de Veluwe – Arnhem – transferium

We zijn gevestigd naast de Rosendaelsche Golfclub, bij Carpool Arnhem Noord A12. Dit royale parkeerterrein is samen met het parkeerterrein van Postillion Hotel Arnhem het ideale punt om te dienen als transferium: parkeer hier je auto en ga te voet, fiets, mountainbike of met een VeluweScooter de natuur in.

Arnhem heeft een gunstige ligging ten opzichte van het Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park de Hoge Veluwe, de stad met rijk verleden en diverse attracties zoals Burgers Zoo, Nederlands Openlucht museum, het Gelredome en op fietsafstand is het mogelijk om meerdere toeristische hotspots, dorpjes en steden te bezoeken.

Feitelijk Arnhem ligt het in natuurgebied De Gelderse Poort: een grensoverschrijdend natuurgebied in Nederland en Duitsland, tussen Nijmegen, Kleve, Arnhem en Emmerik langs de oevers van de Waal, Bijlandsch Kanaal, Pannerdens Kanaal, Nederrijn en Rijn.

Arnhem is een stad met een rijke geschiedenis in Gelderland, al in de 14e eeuw was hier ongekende rijkdom. Wat nu nog her en der te zien is. In de 19e eeuw zorgde een gunstig belastingklimaat dat veel welgestelden uit het westen van Nederland verhuisden naar Arnhem.

Maar de groene parken en natuurgebieden nabij de stad trokken ook toeristen in de 20e eeuw. Tegenwoordig is Arnhem zeer geliefd door de gezellige straten, kleinschalige winkels, mode en design, maar vooral ook door de grote diversiteit. Arnhem is een perfecte uitvalsbasis voor dagtochten.

Veelzijdig team

Onze medewerkers in Arnhem zijn niet alleen fietsverhuurders maar animeren ook de groepen. Ieder met eigen specialiteit, van boogschieten tot teambuilding of het begeleiden van een familie tot een bedrijfstraining. Toeristen verwelkomen doen we allemaal graag. We doen er alles aan het dagje uit tot een succes te maken voor onze gasten. We zijn allemaal Veluwe-Ambassadeur. En scheppen er veel voldoening uit om onze kennis van het gebied over te dragen. Dit zorgt ervoor dat onze gasten goed worden geïnformeerd over alle recreatieve mogelijkheden. Maar ook de groepen die te gast zijn bij één van de tochten of activiteiten ervaren de meerwaarde van alle kennis die onze medewerkers hebben op gebied van natuur en omgeving.

Over ons
Over ons

Samenwerkingspartners

We werken samen met allerlei bedrijven en instanties via de Stichting Toeristisch Platform Zuid Oost Veluwezoom. Kijk op de website van de Veluwezoom en VisitArnhem voor informatie over de omgeving, toeristische locaties en evenementen. Daarnaast hebben wij een goed contact met tal van locaties aan de rand van het prachtige Nationale Parken Veluwezoom en Hoge Veluwe tussen Arnhem – Apeldoorn en Zutphen. Kijk op Visitveluwe voor nog meer mogelijkheden.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn gekwalificeerd als erkend leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). We bieden stageplaatsen aan studenten Sport & Outdoor, Eventmanagement en Toerisme en recreatie van ROC A12, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Saxion Hogeschool Deventer. Hiernaast verzorgen wij praktijklessen voor de vakken Sport & Outdoor en Recreatie voor het ROC A12 in Arnhem.

Over ons
Over ons

Visie

Als het ons ligt, zijn we altijd buiten. Altijd actief, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. En wat het leuke is: ons enthousiasme werkt aanstekelijk. Want of je nu komt met je collega’s, vrienden of familie: in no-time gaan jullie samen aan de slag. Op de fiets, met de GPS of kruisboog, wat je maar wilt. Verwacht geen standaardprogramma, want we kijken altijd wat jullie het beste past. Ook qua budget. Voor ons telt maar één ding: dat jullie een onvergetelijke dag hebben! Als Veluwe Actief willen wij zorgen voor een optimale beleving van het Nationaal Park Veluwezoom en de Posbank, waarbij de belangen van mens, milieu, natuur, cultuur en erfgoed in het gebied gewaarborgd blijven. Als bewoners en gebruikers van het gebied willen wij ook onze verantwoordelijkheid nemen voor het in stand houden van de natuurwaarden. Vanuit deze visie wordt geprobeerd een win- win situatie te creëren voor alle belanghebbende partijen (natuur, recreant en ondernemers) in het gebied. Onze service gaat heel ver, we denken vooruit mee, maar zijn ook tijdens de activiteiten zo flexibel dat we waar mogelijk, service op maat bieden. Onze pech-onderweg service is van hoog niveau. Even bellen en we zoeken naar een oplossing. We repareren of vervangen materiaal.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Een deel van onze inkomsten schenken wij aan de terreineigenaren om hen te helpen bij het behoud van hun unieke en prachtige natuur- & cultuurgebieden (onder meer Vereniging Natuurmonumenten, Stichting Het Geldersch Landschap, Staatsbosbeheer, Landgoed Middachten, Stichting Behoud Brandtoren en Stichting Twickel). Wij zijn gecertificeerd voor het natuurzorgsysteem Support for Nature.

Over ons
Over ons

Veiligheid

Wij vinden veiligheid heel belangrijk. Onze instructeurs zijn vakkundig opgeleid met specialisatie in bijvoorbeeld mountainbiken en RSLA. We zijn BHV gediplomeerd en beschikken voor de schietactiviteiten over een wapenvergunning. Onze materialen worden zorgvuldig onderhouden. De fietsen, mountainbikes, tandems, ebikes, steppen en VeluweScooters worden onderhouden door een erkend fietsenmaker. Onze pech-onderweg service is van hoog niveau. Even bellen en we zoeken naar een oplossing. We repareren of vervangen materiaal.

Verzekering

Wij bieden onze activiteiten vrijblijvend aan. De deelnemers hoeven zich niet verplicht te voelen mee te doen aan een opdracht. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan hebben wij een aansprakelijkheidsverzekering. Als bedrijf zijn wij verzekerd bij Nationale Nederlanden. Op verzoek kunnen wij ons polisnummer geven en/of in contact brengen met onze verzekeringsagent.

Over ons
Over ons

Waar vindt u ons?

VeluweActief Arnhem is gevestigd op het terrein van Postillion Hotel Arnhem aan de Europaweg 27 in Arnhem, aan de bosrand. Ruime parkeerplekken met elektrische laadpunten voor de auto.

Openingstijden

Verhuur woensdag t/m maandag na reservering. We maken op de dinsdag in overleg graag een uitzondering voor groepen.

In de zomervakantie zullen we onze openingstijden verlengen.

Ons hoofdkantoor is van dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur telefonisch bereikbaar. Mailen kan ook: info@veluweactief.nl

Over ons