Elektrische mountainbike

Wil je een keer wat anders? Of is je conditie wat minder. Een E-MTB geeft je heuvelop net wat extra en ook een grotere afstand gaat makkelijker. Een geweldige ervaring! De route door de Veluwezoom is ca. 47 km en Schaarsbergen 23km. De huur is inclusief helm en MTB vignet van Natuurmonumenten.

Zo leuk is mountainbiken met een elektrische mountainbike!

Routes

Veluwezoom (49km)
Hoogtemeters: 708
Deze mountainbikeroute onderscheidt zich in veel opzichten van andere MTB- routes in Nederland. Het is een pittige, afwisselende en avontuurlijke route dwars door het uitgestrekte natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom. De route loopt in het zuidelijke deel over de stuwwal met pittige, ruwe klimmetjes en lange natuurlijke afdalingen. Hier vind je dan ook de meeste hoogtemeters en recreatieve voorzieningen.

Bekijk hier meer informatie over de route of download het GPX bestand.

Schaarsbergen (22,5km)
Hoogtemeters: 308

De mountainbikeroute Schaarsbergen kent niet de grote hoogteverschillen zoals die elders op de Zuid Veluwe te vinden zijn, maar bestaat uit talloze korte, soms steile klimmetjes die bij elkaar opgeteld de route flink uitdagend maken.

De route heeft net als de andere routes die onder beheer zijn van MTB Zuid Veluwe, vele uitdagende singletracks. Soms snel, met veel flow en andere keren technisch met veel kort keer- en draaiwerk. Lang doordraaiende (kom)bochten, tafels en pumptrack-onderdelen maken daarnaast ook onderdeel uit van de route.

Bekijk hier meer informatie over de route of download het GPX bestand.

 

Mountainbikes

We verhuren ook mountainbikes zonder ondersteuning.
29′-inch mtb’s (vanaf 160cm, diverse framematen S – M – L)
26′-inch mtb’s (tot ca. 1,65cm)
24′-inch mtb’s (tot ca. 1,40cm)
Alle mountainbikes zijn uitgerust met platformpedalen, klickpedalen zijn apart te reserveren. De huur is inclusief helm en vergunning. Onze mountainbikes worden zorgvuldig onderhouden.

Instructies en veiligheid

De mountainbike parcours worden intensief gebruikt. Bij hevige regen, sneeuw of droogte kan dit nadelige gevolgen hebben voor de begaanbaarheid van het pad en daarmee uw veiligheid. Lees vóór reservering de actuele informatie op MTB Routes en status & tips
Bekijk voor heOnze (e)mountainbikes zijn bedoeld voor het rijden van de blauwe en groene mountainbikeroute. De rode lussen met zwaarder niveau zijn vanwege de afsprongen bedoeld voor de gevorderde mountainbiker. Wij willen graag onze huurders en onze mountainbikes graag heelhuids terug. En raden dan ook de rode lussen dringend af!  t rijden

altijd de gebruiksregels en instructievideo.

Prijs € 45,- p.p. per dag
Tijdsduur 1 dag

Meer mogelijkheden

  • Met een groep kun je ook fietsen onder begeleiding van een gids of gaan voor een mountainbike clinic op de Veluwe.
  • We beschikken over twee douches waar je gebruik van kunt maken.
  • Er is een omkleedruimte beschikbaar

Mountainbikeroute Schaarsbergen

Mountainbikeroute Veluwezoom